Monday, September 22, 2014

Bundle of short story

had a simple bday celebration for husband at Akasia. Tak syok la bday xde kek so I decided to buy a Lavender cranberry shortcake for him. tak sempat nk nyala lilin, Hannah dah patahkan. bertuah punya anak. Then,we had a long discussion with the contractor yg join us after dinner. Oh my oh my, exceed pur budget so maybe kene cut here and there. Utamakan mana yang penting dulu huhu...

As usual, routine dalam sebulan balik Seremban. Aku suka balik Seremban sebab ada ramai org nk layan hannah. kehkeh. keje aku makan tido. layan skit2 je ;p n this little girl if balik seremban dia macam ade je aktiviti. Betapa syoknya rumah atas tanah. tlgla tak sbr nk move in rumah atas tanah huhuhu
it was raining heavily in Seremban dari pagi sampai malam! Hibernasi jela kat rumah makan tido makan tido. Syok. So,adhoc plan 1130pg sunday ttbe semua nak g picnic kt Ulu bendul. yay! Hannah la paling sukaaa. Sejuk gila babs air diaa. Tapi budak ni tak reti2 sejuk wpun dh gigil. Ajak balik pn payah hehe


Balik picnic, nk makan cendol so mak aku ajak g sini. gosh, sedap gila okayyyyyyyyyy. Pasembor tu sedapppp cendol pun sedap. Haji Shariff Cendol in Seremban.
 Ta!


Lisa

Wednesday, September 17, 2014

3rd wedding anni

My husband and I celebrated our third wedding anniversary yesterday. Alhamdulillah :)
Tiap tahun pun cuti. Hari Malaysia katakan. Hehe.  For our wedding anniversary this year, husband booked a room at the Hilton, KL. Kinda surprised when he told me about it on Friday morning(last week).
Eh malasnya nak cerita. But this story/memory deserves to be recorded in this blog. Ambik nafas jap. Haha. Senak perut asik makan je.

KR so busy nowadays so he asked me to check in first. Rugi if tunggu dia balik kerja. So...mintak tolong adik and mak aku dtg dari Seremban utk g sana. Boleh? Haha. Sebab nak naik bas g KL Sentral KR tak bagi. Nak naik teksi aku pulak yang paranoid. Takde kawan pulak yang boleh hantarkan. Sebabnya tak nak angkut dua kereta asing2 dgn KR bila balik nanti hahaha...Nasib ada adik aku.. So we checked in around 240pm, lepak bilik kejap, gosh Hannah ni if nampak bath tub memang susah nak keluar, and went to Nu Sentral. First time jejak kaki ke Nu Sentral huhu.
Belanja mama&adik aku makan at The Loaf as token of appreciation. Haha. Sedih bila mama balik. Tinggal berdua dengan Hannah kat bilik sementara tunggu KR. Budak kecik tu apa lagi, berendam main bubble dalam bath tub sampai kecut la. Aku terbongkang.
Hubs joined us around 8pm. Went out for dinner at Kg Baru tapi tak puas makan sebab Hannah tidoooo. Mamai pun ye jugak. Sigh.
Malas nak tunggu 12am so I just gave him the present. Takde ape pun. Wallet je. Hehe.Tatau la if ni 2in1 (bday+anni) haha kesian dia.

Before checked out the next day, oh i love Hilton, love their swimming pool and their room.. cuma dari parking nak ke lobi tu jauh and leceh nak tukar lif. After checked out, we went to Midvalley. Tak sangka I got a gold bracelet from Habib Jewels. Woot woot. Happy over the moon kihkih.
Had late lunch at Delicious, cari beg laptop KR, and balik. Exhausted to the max rasa macam nak check in hotel balik *Cry* Haha. Ingat duit grows on tree keeee. Hannah dpt apa? Dapat "souvenir" mata lebam terlanggar pintu hotel. Gagagaga. Serius la minah ni asik injured je. Tak reti duk diam. Tu yang last night pukul 3pagi mengigau nangis sikit punya kuat kat bilik sebelah cakap "nak g taman...nak g taman..nk main bubble". Jadahhhh. Haha emo aku. Ngantuk tau tak. Penat plus excited tu. Or terkilan tak dapat g taman agaknya. Tapi dah bukak mata, dia boleh g main kt living room lepas tu sambung balik nangis mntk g taman. Apakah??!
Around 4ish baru dia continue tidur dengan aunt caca dia.


Anyway, thank you husband. No amount of appreciation can show how grateful I am for having you in my life. Thank you so very much for every tiny single thing. Love you always xox :)
I'm blessed! Amin.

Tomorrow is KR's birthday. Takde plan apa pun lagi huhu. Really tough of me to give something unique and unusual which he can never think of it. Huhu. If rajin masak jela dinner nasi sambal telur kicap lol :P

Cau cin cau!


Lisa

Thursday, September 11, 2014

Hello Hello Hello

it's been a week (or so) since I last updated...
Blogging is not my virtual obligation la sekarang. Malas... I don't blog everyday to tell the world what is going on in my life(poyo je statement ni lol) ;p
Kat Twitter je selalu potpetpotpet. Now blogging It's just something that I do every now and then as and when I feel like it...
Last Saturday (and weekend in fact) was nothing extraordinary, collect our new house's keys and check defects etc...
Okay maybe I shouldn't sound too happy for a start. TNB tak masukkan electric lagi. Yang IJM nak avoid kena penalty, dia hand over la key dulu.
IJM suck big time. Banyak complain untuk projek SA2 ni sebenarnya. Like "anak tiri". Tak macam S2. Anyway, alhamdulillah la takde major defect sgt. Just leaking kat toilet master bedroom and we hope defect tu cepat settle. We have approximately 2 months to get the renovation done because we need to move out from my current place by 1 Dec *fingers crossed*
KR dah submit defects form tu, cptla siap. Walaupun macam lambat je. Hergh. This week xdpt balik Seremban gak sebab kene jumpa contractor nk ukur ke discuss quotation etc. Eeeee malasnyaaa nak join g sana. Tapi nak kene amik tau jugak. tak syok aa KR je g sorg2. huhuhu.

And, finally did my pregnancy checkup with ob/gyn yesterday at DEMC. Decide this hosp sebab nanti dah move Puncak Alam, the nearest is DEMC..haha..Husband tried to get Dr Mazita tapi dah full. Yang paling available pun Dr Jumeah. So inshaallah dialah orangnya.
Aku kan ada "history" tahun lepas, kene buat blood test to check the possibility ade history berulang ke apa. just check to make sure la walaupun aku rasa macam nak tawakkal je huhu. So this first checkup costs us RM500 above*rolling eyes* haha.
Consultation, fees etc bole tahan lagi, tapi sebab ada history tu kene buat screening test, blood test bagai, tu yang kos mencanak tu. Harap2 result tu ok la. Tak sanggup nak go through another test if result tak ok. hohoho. We both excited first time tgk scan baby. Dia banyak bergerak tapi macam "mendengar kata". Eh paham tak. KR kata tak macam Hannah dulu. Buat "derkkk" je. Sama la macam perangai dia skrg. Tak makan saman. Haha. I can feel this one more like KR punya sifat. Ecewah. Too early to guess anyway..Biasala mother's instinct. Kekekeke..
Eh berat aku 58kg okkk. Baru 3 bulan. Haha. Dulu last weight before deliver Hannah pun 60kg je. Pre pregnancy weight 50kg. before pregnant aritu statik 54-55kg. Dah naik ha. Ada potensi nak lebih 60kg ni gagagaga. Telan jela haha

Habis app around 430pm, KR kene msk ofis, so aku balik Puchong ambik Hannah. Ada sesi jumpa kawan semalam. My friend M nak fly ke UK sambung PHD this Sunday so kenela jumpa. S pun ada. I chose Jibby&co sebab macam lama teringin nak try. But much to my dismay, tak sedappppppppppppppp. I had soft shell crab burger yang org kata sedap tu. Euw. Bluekkk. tatau la tekak orang pregnant ke apa tapi tak sedap lah. baik lagi makan kat Chilis/Tony Romas or Serai(although Jibby adik beradik Serai haha). Rasa tak ingin nak datang lagi. Sekian terima kasih.
Terkilan pulak tak ambik gambar bertiga. Kalau keluar bawak Hannah memang, otak aku 50 fokus hannah, 50 nak fokus sembang dengan kwn, memang lupa nak amik gmbr. gmbr mknn pn kalau sempat. but, makanan diorg tak sedap so xyah review tempek gambar pun takpa. LOL. Buang karan je. My tummy wasnt filled to the brim la last night. Balik rumah lapar.
But, it's such a surreal feeling to meet friends you haven't seen for so long...Goodluck M. And thank you aunt S for the gelato you belanja Hannah.
Serius la bawak si hannah ni tanpa KR menduga kesabaran(serik2 pn tp nx time keluar aku ttp bwk sbb kesian haha). Dia ni bukan nak sgt dgn org lain. Dia nak mak/pak dia depan mata. Aku nk smbhyg kat surau, dudukkan dia sblh aku pn boleh nangis menjejeh-jejeh. Sedih bebenor macam la mak dia hilang. Sebelah je kot?Tak paham aku. Complain kt KR dia jwb "bagusla she's in control. tak suka2 nak kt org yg dia xkenal". wahaha jawapan membela anak sgt lol.

pen off, bye.

Lisa